Pàgines

dimecres, 30 de gener del 2013

Companyes i companys,

Vam comentar la darrera reunió que redactariem una mena de manifest en el que diguessim allò que ens defineix i allò que volem fer.

D'entrada, penso que som allò que fem: la marea groga hem fet samarretes grogues contra les retallades, unes tres-centes (samarretes, de retallades en superen aquest número); ens hem concentrat a la plaça davant de l'Ajuntament durant gairebé sis mesos, esmorzant els dimarts i dijous; ens hem manifestat en diverses convocatòries i hem donat suport a companyes i companys acomiadats. També vam fer una vetlla amb espelmes i sopar darrera de l'Ajuntament.

Entre la gent que lluim la samarreta n'hi ha que estem afiliats a algun sindicat i n'hi ha que no.

Si haguessim de definir què volem, a més que no retallin més els serveis públics i recuperem allò que hem perdut, seria un canvi molt profunt en les formes de fer del món de la política, l'economia i la societat en general. Allò que diem una regeneració democràtica. Sense això no hi haurà recuperació de cap mena."si no, passa que mentres salvem els pollets se'ns els menja l'aguineu.

(seguirem. Feu les vostres aportacions. És lliure i gratuït. dos valors en desús.)

dissabte, 5 de gener del 2013

Carta als Reis Mags



Estimats Reis Mags:

Ens agradaria que aquests anys els Reis Mags ens portessin a tots els ciutadans i ciutadanes d’aquest país uns polítics dignes, aptes per assolir les seves responsabilitats i dirigir amb ètica i pensant en el be comú els seus càrrecs.

Ens agradaria que prenguessin consciència de la seva irresponsabilitat, de la seva deslleialtat cap al poble que els ha escollit a les urnes, i marxessin sense fer soroll i sense omplir-se les butxaques deixant algú que sàpiga dirigir. Això sí, que s’enduguin totes les persones de confiança que han instal·lat còmodament en qualsevol despatx.

Ens agradaria que totes les persones que estan imputades, encausades, pendents de judici, ja sigui o no presumptament, deixin els seus llocs de treball, deixin de cobrar, i si es demostra que són culpables no puguin tornar a tenir un lloc de treballar en cap administració pública, en cap consell d’administració, no tinguin pagues vitalícies milionàries... Perquè després de veure avui imatges del "senyor" Rodrigo Rato, "insigne gestor" de l'economia europea i espanyola i la seva nova col·locació... no ens surten les paraules.

Ens agradaria que pensessin que el conjunt de la ciutadania, si es queda sense feina no té contacte en cap consell d’administració de grans multinacionals, no tenen pagues ni pensions vitalícies que a més els permet continuar compaginar-les amb d’altres feines amb sous astronòmics, que com a molt i durant un període molt curt de temps tindran dret a una prestació minsa que els hi permetrà sobreviure uns mesos més.

Ens agradaria que pensessin que retallant en Educació, Sanitat i d’altres Serveis Públics no arreglaran el país, com diu la frase “que bien habla el sano con el enfermo”. Que bé parlen aquells que no veuen afectats els seus drets, ells que poden gaudir de Sanitat privada, d’Educació Privada i de tot allò que sols un sou com el seu pot comprar... Això sí, a costa de tots nosaltres, treballadors al seu servei.

I fent una petita menció a la nostra ciutat, Sabadell, que està tocada des de finals de novembre, ens agradaria que s’alcés amb dignitat del pou on ara mateix està immersa.
Voldríem que els seus dirigents trobessin una sortida digna i pensessin en el conjunt de la ciutadania i no en els seus interessos, però que ho fessin amb el cor a la mà i si l’única opció és marxar i deixar pas a d’altres ho fessin, perquè més val fer-ho de motus propi que obligat per les circumstàncies.

No jutjarem a ningú perquè no ens toca fer-ho a nosaltres, per això hi ha la justícia, que hem de pensar és justa i igual per a tots; sols els hi demanem lleialtat, honradesa i responsabilitat cap als seus ciutadans i que en aquesta nit màgica on el cel és més clar i les estrelles brillen amb més força trobin el camí a seguir...

Marea Groga SBD
TOTS JUNTS SUMEM